Πληροφορίες για DPF

 


Τα φίλτρα σωματιδίων πετρελαίου αποτελούνται από ένα κεραμικό συμπαγές στοιχείο κυψελοειδούς δομής με μικροσκοπικά μικρά κανάλια. ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ απαιτούν πολύ περισσότερη συντήρηση από τους καταλυτικούς μετατροπείς .Κατά τη χρήση oι κεραμικές επιφάνειες συγκρατούν μεταλλικά στοιχεία και σωματίδια αιθάλης, τα οποία σταδιακά, με την παθητική αναγέννηση του DPF μεταλλάσσονται σε στάχτη που κλείνει τους πόρους των τοιχίων του φίλτρου. Αυτή η τέφρα, προερχόμενη από την καύση πετρελαίου συσσωρεύεται στα κανάλια διαφυγής κατασκευασμένων από καρβίδια του πυριτίου ή κορδιερίτη, με αποτέλεσμα να φράζει τους πόρους εξόδου του καυσαερίου και να επιφέρει μείωση της ιπποδύναμης του κινητήρα.

Εάν οι προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου σας για μερικό φραγμό του DPF δεν ληφθούν υπ’ όψιν, ίσως χρειαστεί η αντικατάστασή του.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αλλαγή κοστίζει από 1000€ έως 4000€, κρίνεται πιο συμφέρουσα η συντήρηση - καθαρισμός.

Πώς λειτουργούν
Καθώς τα καυσαέρια μπαίνουν στους θαλάμους του ειδικού φίλτρου, μπλοκάρονται από τα πώματα, που είναι τοποθετημένα εναλλάξ στο πάνω και κάτω μέρος του. Μη βρίσκοντας δρόμο διαφυγής, κινούνται προς τα πορώδη κεραμικά τοιχώματα, που παρακρατούν τα σωματίδια πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι εκπομπές να είναι φιλικότερες (ακόμα και σε σύγκριση με τους βενζινοκινητήρες) για την υγεία και το περιβάλλον. Κατόπιν, μέσω της θερμότητας που αναπτύσσεται, τα σωματίδια καίγονται και εξέρχονται πια ως διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Διαδικασία Αποστολής και Καθαρισμού DPF

Βήμα 1:  Ζητάτε από το μηχανικό σας να βγάλει το φίλτρο σωματιδίων από το αυτοκίνητό σας.

Βήμα 2:   Το συσκευάζετε για αποστολή με courier.

Βήμα 3:   Το στέλνετε με δική μας χρέωση στον κωδικό  ACS courier (320428 )

Παραλήπτης
Φώτιος Νάκος   Τ.Κ.   57200
Λαγκαδάς   Θεσσαλονίκης  
Κιν. 6979 110885
τηλ. 23940 24576

Βήμα 4: Εμείς παραλαμβάνουμε την επόμενη μέρα το πρωί το φίλτρο σωματιδίων και αφού μετρηθούν τα επίπεδα κορεσμού, ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού που μπορεί να διαρκέσει από 8 έως 13 ώρες . Στη συνέχεια  το επιστρέφουμε για την επανατοποθέτηση του στο αυτοκίνητο σας.


Όπως και αν παραλάβουμε το φίλτρο σωματιδίων:

α. μετά των καθαρισμό τα επίπεδα αιθάλης θα είναι από 0,2 % έως 1,2 %
β. Τα στάδια καθαρισμού είναι 8 ή 9, και σύμφωνα με τα επίπεδα κορεσμού του κάθε φίλτρου κρίνεται ανάλογα και ο τρόπος και το επίπεδο καθαρισμού, έτσι ώστε να λειτούργει άψογα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτοκίνητα Diesel στη χώρα μας είναι η αδυναμία της αποθείωσης του. Στα αυτοκίνητα με προδιαγραφές Euro V απαιτείται αποθειωμένo Diesel,για την αποφυγή τουλάχιστον φραγμού του DPF  από υπολείμματα θείου, όπως στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.